Vanzarile online, in vizorul ANAF! Cand vor incepe controalele Antifrauda - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Vanzarile online, in vizorul ANAF! Cand vor incepe controalele Antifrauda

Firmele de curierat au obligatia sa depuna in fiecare luna declaratia 395 pentru a raporta informatii referitoare la persoanele care au achitat ramburs (la livrare) produsele comandate online. Declaratia 395 este "Declaratia informativa privind trimiterile postale contra ramburs efectuate de catre furnizorii de servicii postale pe teritoriul national, conform OPANAF 1644/2022". 

Conform informatiilor extrase din declaratia 395, unii furnizori de servicii postale care trimit colete cu plata ramburs catre clienti sunt banuiti de evaziune fiscala. 

Reamintim ca potrivit prevederilor art. 59 alin. (2^1) din Codul de procedura fiscala, in scopul asigurarii conformarii fiscale, furnizorul de servicii postale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectarii inviolabilitatii secretului corespondentei, sa furnizeze lunar organului fiscal central informatii referitoare la trimiterile postale care au ca particularitate achitarea de catre destinatar expeditorului, prin intermediul retelei postale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii postale inregistrate. 
 
Declaratia se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-guvernare. Pentru depunerea declaratiei, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
In situatia in care nu au fost inregistrate operatiuni in perioada de raportare, se depune declaratia completata doar cu campurile date de identificare ale furnizorului de servicii postale si ale reprezentantului legal/fiscal sau ale imputernicitului, dupa caz. 
 
Asadar, in cadrul unei conferinte de presa ANAF, presedintele Fiscului, Lucian Heius, le-a multumit marilor firme de curierat fiindca au depus formularul 395. ANAF va incepe in curand controalele acolo unde se face evaziune fiscala, deoarece inspectorii au descoperit persoane fizice care au avut vanzari online de peste 1 milion de lei intr-o luna.

In acest sens, la inceputul lunii aprilie vor incepe controalele Antifrauda.
 
 
Sursa: Agerpres
Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Alina Ilie - www.conta.ro
Data: 2023-03-13
Vizualizari: 2057


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-27
ANAF informeaza ca au fost scoase la concurs peste 100 posturi, iar in randurile de mai jos vom afla ce conditii trebuie sa indeplineasca participantii. Perioada de înscriere a început deja de vineri, 24 martie 2023, si se va incheia pe 12 aprilie 2023. Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
<div>Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si</div> <div>contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023.&nbsp;</div> Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services