search

Cum sa iti administrezi eficient banii ca sa faci economii

Daca vrei sa economisesti si sa iti administrezi intr-un mod eficient veniturile, exista cateva metode cu ajutorul carora poti atinge astfel de obiective. Asa ca, indiferent daca vrei sa acoperi cheltuielile neprevazute sau, pur si simplu, sa ai mai multi bani la dispozitie, in functie de nevoile tale, poti apela la solutiile potrivite. Drept urmare, iata cateva sfaturi utile pe care sa le iei in calcul. 

Planifica-ti bugetul cu atentie 

In primul rand, stabileste-ti bugetul intr-un mod adecvat. Mai precis, este nevoie sa faci un inventar al veniturilor si cheltuielilor. De asemenea, la fel de important este sa iti stabilesti prioritatile cand vine vorba de bani. De exemplu, inainte de a face orice fel de achizitie, ar trebui sa primeze achitarea facturilor esentiale, a chiriei sau a ratelor. In plus, incearca sa fii cumpatat cand vine vorba de cumparaturile impulsive sau platile inutile pentru servicii pe care nu le utilizezi. Pe de alta parte, e indicat sa negociezi tarife mai bune pentru serviciile pe care le folosesti deja, cum ar fi cele de telecomunicatii ori cele de asigurari. 

Foloseste economiile in favoarea ta

Daca ai deja o suma de bani de pe urma careia vrei sa obtii profit, poti opta pentru depozite bancare. Mai exact, sa iti depui economiile intr-un cont pentru a beneficia de o dobanda avantajoasa. Astfel de conturi bancare ofera dobanzi mai mari decat cele obisnuite, iar cu ajutorul lor poti sa obtii un venit suplimentar. Drept urmare, vezi care este cea mai buna varianta din punct de vedere financiar pentru tine. Gandeste-te cati bani vrei sa depui si pentru cat timp. 

Utilizeaza cardurile si cupoanele de reducere

O alta metoda la care poti sa apelezi cand vrei sa faci economii este sa folosesti cardurile si cupoanele de reducere atunci cand faci cumparaturi. Acestea pot oferi reduceri semnificative la produsele pe care le cumperi in mod regulat, astfel incat sa poti pune bani deoparte cu fiecare achizitie pe care o faci. Drept urmare, ai putea cauta online astfel de oferte speciale pentru produsele pe care le doresti. In plus, informeaza-te cu privire la cumparaturile de sezon, fiindca atunci preturile tind sa fie mai mici.

Plateste-ti datoriile la timp

Un alt aspect pe care e indicat sa il iei in considerare este acela al achitarii datoriilor cat mai rapid posibil. Daca ai luat imprumuturi sau ai alte datorii ale caror dobanzi sunt considerabile, acestea pot avea un efect negativ asupra veniturilor tale. Drept urmare, in acest context, sa pui bani deoparte este dificil. Asadar, in contextul de fata, vezi ce e de facut si care e solutia cea mai buna pentru tine. Poate o idee buna ar fi sa iti mai iei un job part-time sau sa cauti metode alternative ca sa iti sporesti resursele financiare. 

Redu cheltuielile zilnice

O alta modalitate simpla de a economisi bani este sa reduci cheltuielile legate de alimentatie. Unul dintre cele mai costisitoare obiceiuri este sa iei masa in oras sau sa cumperi mancare gata preparata. In schimb, poti lua in calcul sa faci cumparaturi mai dese la supermarket si sa iti gatesti acasa, ca sa poti pune bani deoparte. 
 
De asemenea, e recomandat sa iti faci liste de cumparaturi si sa iti planifici mesele in avans, astfel incat sa stii exact ce trebuie sa achizitionezi. Astfel, nu vei avea parte de cheltuieli neprevazute. In plus, ideal ar fi sa iei cantitati mai mari si sa faci provizii, ori sa cauti anumite reduceri. 
 
Chiar daca la prima vedere poate parea greu sa faci economii, daca depui putin efort, iti faci o lista cu prioritati si iti gestionezi cu atentie veniturile, luna de luna, ai putea reusi sa pui bani deoparte. 
 
Sursa foto: Shutterstock.com 
 
 
 


Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice