search

Ce presupune un leasing financiar pentru masini electrice?

Vrei sa achizitionezi noi autoturisme pentru afacerea ta? Stii ca masinile electrice ar fi ideale pentru modelul tau de business, insa nu doresti sa investesti intreg capitalul? Una dintre cele mai solicitate solutii de finantare este leasingul. Astfel, eviti creditele bancare ce-ti impun o serie riguroasa de termeni si conditii si ai posibilitatea de a achita in rate autoturismele electrice de care ai nevoie.

Ce este un contract de leasing masini electrice?

Daca vrei sa inchei un contract de leasing masini electrice, trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta este un produs financiar care iti permite utilizarea bunului pentru o anumita perioada de timp. Pe toata durata contractuala vei achita o rata lunara, iar la final vei avea posibilitatea de a plati o valoare reziduala pentru a deveni proprietarul masinilor electrice solicitate.
Contractul de leasing financiar presupune participarea a trei parti: finantatorul, furnizorul si utilizatorul. Cum functioneaza? Tu iti alegi autoturismele electrice pe care le doresti, avand de asemenea posibilitatea de a negocia pretul. Finantatorul achizitioneaza masinile si ti le ofera in baza unui contract. Ulterior, vei achita rate lunare pe o perioada aleasa de tine, care trebuie sa fie cuprinsa intre 12 si 72 de luni.
 
Multe companii care ofera astfel de servicii de finantare le acorda clientilor flexibilitate contractuala. Mai exact, clientii au posibilitatea de a incheia contractul de leasing financiar chiar si dupa 12 luni sau pot prelungi perioada aleasa initial.

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui leasing?

 
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca afacerea ta pentru obtinerea unui contract de leasing masini electrice pot varia in functie de furnizorul ales de tine. Cu toate acestea, exista o serie de conditii comune care trebuie indeplinite:
 
  • Un contract de leasing masini electrice nu poate fi incheiat pe o perioada mai scurta de 12 luni (potrivit art. 7, Ordonanta Guvernului nr. 51/1997 modificata) si nu poate depasi 72 de luni;
  • Avansul porneste de la 10% din valoarea bunurilor finantate;
  • Asigura-te inca de la inceput ca valoarea reziduala a autoturismului electric se incadreaza in anumite standarde;
  • Asigura-te ca dobanda impusa de furnizor este una pe care o poti achita.

Ce trebuie sa contina un contract de leasing masini electrice?

 
Ai ales masina electrica de care are nevoie compania ta? Acum trebuie sa fii atent la o serie de detalii contractuale:
 
  • Asigura-te ca in documentul pe care il semnezi este definit clar tipul de leasing;
  • Denumirea bunului pe care urmeaza sa il contractezi, dar si detaliile despre acesta;
  • Valoarea ratelor lunare pe care le vei achita;
  • Datele scadente, dar si celelalte clauze contractuale referitoare la obligatia asigurarii autoturismului.
 
In concluzie, inainte de a incheia un contract de leasing masini electrice pentru compania ta, este important sa te informezi in legatura cu toate detaliile pe care acesta le presupune. Nu uita sa citesti cu atentie toate conditiile de eligibilitate si sa te asiguri ca investitia va fi una profitabila pentru afacerea ta. Daca tii cont de aspectele prezentate mai sus, te vei putea bucura de avantajele financiare ale unei astfel de finantari.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice