search

31 august 2022 este termenul limita pentru depunerea formularului 398Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop)

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca mierucri, 31 august 2022, este termenul limita pentru depunerea formularului 398 Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop).

Obligatia vizeaza persoanele impozabile care sunt inregistrate in Romania pentru utilizarea regimului special pentru vanzarea la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte, prevazut la art. 3152 din Codul fiscal, ca trebuie sa depuna, prin mijloace electronice, declaratia speciala de TVA pentru fiecare luna, indiferent daca au fost sau nu efectuate vanzari la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau
tari terte in perioada fiscala de raportare, potrivit modelului stabilit in anexa III din Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/194 - formularul 398 ”Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop Shop)”.
 
Declaratia speciala de TVA se depune pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea
perioadei fiscale acoperite de declaratie.
 
ANAF mentioneaza ca Formularul 398, ”Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop Shop)”, pentru luna iulie 2022, se depune pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea perioadei fiscale acoperite de declaratie, respectiv pana miercuri, 31 august 2022.
 
Institutia mai precizeaza ca, pentru administrarea regimului special prevazut la art. 3152
 din Codul fiscal, organul fiscal competent este Administratia Fiscala pentru Contribuabili Nerezidenti, din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.
 


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice